1000 twiittiä...

Rekisteröidyin Twitteriin lokakuussa, samaan aikaan kuin aloitin tämän blogin kirjoittamisen. Twitter oli minulle aiemmin täysin tuntematon kanava, joten en suoranaisesti tiennyt mitä odottaa. Tuolloin tunsin tasan yhden ihmisen, jolla oli tili Twitterissä, eikä hänkään aktiivisuudellaan siellä loistanut.Omakin rekisteröityminen meinasi tyssätä jo alkumetreille, kun minua kehotettiin seuraamaan viittä henkilöä… Eikä mieleeni juolahtanut ensin kukaan muu kuin Alexander Stubb!  Nelisen kuukautta myöhemmin seuraan jo 156 ihmistä, toisia ahkerammin kuin toisia. Seuratut ovat ihmisiä ja yhteisöjä joiden twiitit liittyvät itseäni kiinnostaviin teemoihin, ovat mielenkiintoisesti kirjoitettuja tai liittyvät tutkimusaiheeseeni. Ok, myönnän että seassa on myös seurattavia, joiden *salaa* toivoisin huomaavan tutkimukseni olemassaolon… 

Alkuperäisen suunnitelmani mukaan olisin twiitannut vain ja ainoastaan omaan tutkimukseeni liittyvistä asioista, minkä johdosta käytänkin siellä tunnusta @Hyvapahakuolema, joka ei sinänsä houkuttele kaikkia seuraajikseni, kuten Johanna palautteessaan mainitsikin aikanaan. Nopeasti opin ettei ainoastaan omasta tutkimuksesta twiittaaminen ole tarkoituksenmukaista, eikä edes mahdollista omalla kohdallani. Joten nykyisin twiittailen kaikesta mahdollisesta muiden mukana, aina kuitenkin myös omasta prosessistani.  

Tämän lyhyen ajan kokemukseni perusteella Twitterin paras puoli on samalla minulle sen haastavin puoli, eli nopeus. Vaikka seuraan suhteellisen pientä joukkoa Twitterissä, saan aivan uskomattoman paljon tietoa (linkkien kautta) hyvin erilaisista asioista ja teemoista. On kirjoituskoulua, ruokareseptejä ja päivän polttavia tapahtumia, politiikkaa ja huumoria. Se on hienoa ja helpottaa elämää aika tavalla. Toisaalta myös keskustelu on Twitterissä nopeaa ja usein minulta menee osa kommenteista ”ohi” tai huomaan ne vasta myöhemmin saatuani tiedon kommentista sähköpostiin.  Samoin koen edelleen haastavana asiani ytimen tiivistämisen 140 merkkiin… mutta tämän harjoittelu on hyvästä tutkimusprosessiani ajatellen. 


Onko twitter sitten tiedotuskanavana onnistunut valinta? Tähän osaan vastata paremmin tutkimusprosessin lopussa, tämän hetkisen kokemukseni perusteella olen jopa sitä mieltä että se toimii omalla kohdallani paremmin kuin Facebook vuoden vaihteen uudistusten jälkeen. Twitter vaatii enemmän selkeätä läsnäoloa juuri mainitun nopeutensa johdosta, eikä saa unohtaa että toimintaperiaate on erilainen kuin Facebookissa: tiedon nopea ja laaja levittäminen linkkien avulla. Mutta kaiken kaikkiaan olen ollut tyytyväinen päätökseeni tutustua Twitteriin, olen oppinut paljon ja tulen oppimaan vielä enemmän. Ennen kaikkea pitäisi kai useammin pyytää seuraajiaan uudelleentwiittaamaan blogin linkkejä yms.  Eli seuraavia 1000 twiittiä odotellessa…

Huomenna auton nokka suuntaa jälleen Kuopioon englantia oppimaan. En vain tiedä kuinka hyvin voin keskittyä siihen englantiin kun samanaikaisesti tiedän tutkimuseettisen toimikunnan kokoontuvan ja jännitän sitä oman tutkimussuunnitelmani kohtaloa. Pitäkää peukkuja puoltavan lausunnon puolesta, siinä tapauksessa viikon päästä etsinkin jo vapaaehtoisia esitestaajia laadulliselle lomakkeelleni… Jännittävää! 

Anja                                                                                                 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti