Blogin päivitys

Eilen päivittelin tätä blogia tarkoituksenani tehdä siitä hivenen informatiivisempi, koska tekstejäkin on jo yli 50. Aiempi sivu ”Julkaisuja” saa tehdä tilaa uudelle ”Kirjallisuutta”-sivulle, jonne kokosin blogikirjoituksissa käyttämäni lähteet. Sivu päivittyy aina käyttäessäni uusia lähteitä, viimeisimmän päivityksen ajankohta on suluissa sivun otsikon jälkeen. Toinen uusi sivu tuntee nimen ”Blogeja”. Tänne kokosin niitä blogeja, joita itse aktiivisesti seurailen tutkimusaiheeseeni tai terveydenhuoltoon liittyen. Mikäli tiedätte tai seuraatte kiinnostavia blogeja, vihjatkaa niistä sähköpostilla, tutustun mielelläni uusiin blogeihin.Kirjoittelin aiemmin käsikirjoituksestani, jonka lähetin eteenpäin erääseen julkaisuun. Uusimman tiedon mukaan se on mennyt review-prosessiin, joka kestää 6-8 viikkoa. Hienoa, että ei tullut hylkäävää päätöstä ainakaan suoriltaan, jokainen palaute kehittää käsikirjoitusta aina eteenpäin, kunnes se on valmis julkaistavaksi. Heinäkuussa olen viisaampi tämän asian tiimoilta, eli jälleen pitää vain malttaa odotella.

Määrällisen kyselylomakkeen esitutkimuksen ensimmäinen osio päättyi myös eilen. Pääsin hyvin lähelle asettamaani tavoitetta vastaajien lukumäärän suhteen, vaikka se ei ihan täyttynytkään. Täytyy myöntää että tiedotus ei tässä tapauksessa ollut se tehokkain mahdollinen. Kohderyhmään kuuluvia tiedotettiin sähköpostin välityksellä kerran, eikä muistutusviestejä lähetetty. Uskoisin että monissa tapauksissa viestini hukkui sähköpostien sekaan, mikä näkyy vastaajien määrässä. Samoin vuodenaika saattaa vaikuttaa vastaushalukkuuteen, voi olla, etteivät kuolema ja eutanasia ole päällimmäisinä ajatuksissa auringon paistaessa kirkkaalta taivaalta. Monien ajatukset ovat suuntautuneet jo kesään ja tulevaan kesälomaan. Esitutkimuksen toinen vaihe on parhaillaan menossa ja se päättyy 29.6. Tulosten analyysi tulee olla valmis elokuun lopulla, jolloin tapaan ohjausryhmän kesän jälkeen. Esitutkimuksen tulosten perusteella päätetään toteutuuko aineiston keruu vielä tänä syksynä!

Vielä olisi yksi essee, jonka haluan palauttaa tämän kuun loppuun mennessä arvioitavaksi, mutta sen jälkeen agendassa on pääsääntöisesti aineistojen analyysiä kesäkuun loppuun saakka. Heinäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa olen siellä Ranskassa ja kaksi jälkimmäistä viikkoa ajattelin viettää lomaa perheeni kanssa. Ajatus lomasta on mahtava mutta sen toteutumisesta ei vielä ole takuita, koska jos esimerkiksi käsikirjoitukseen toivotaan muutoksia, ennen sen hyväksymistä julkaistavaksi, näiden muutosten toteutuksen odotetaan tapahtuvan hyvin nopealla aikataululla (olen kuullut), mikä saattaa vaikuttaa siihen kuinka rentouttava tästä lomasta tulee. Kuitenkin akkujen lataaminen ennen alkavaa syksyä ja sen tuomia haasteita on tärkeää niin oman jaksamisen kuin prosessin laadunkin kannalta.

Anja

0 kommenttia:

Lähetä kommentti