Tulevia tapahtumia 2016

Vuosi on vaihtunut ja sen myötä palasi myös se ihanainen arki ja enemmän tai vähemmän kevennetty paluu työn ääreen. Itse en ole vielä täysin päässyt lomatunnelmista ja sen johdosta ajattelin tänään nostaa esiin joitain omasta mielestäni mielenkiintoisia tapahtumia vuoden 2016 ohjelmistosta. Mukana on sekä kansallisia että kansainvälisiä konferensseja sekä symposiumeja jotka liittyvät pääsääntöisesti kuolemaan, etiikkaan tai hoitotyöhön. Esittelemiini tapahtumiin voi osallistua ja niistä nauttia, vaikka ei olisikaan niin kiinnostunut tutkimuksesta, yleensä puheenvuorot sekä ohjelmat ovat suunniteltu hyvinkin monipuoliselle yleisölle, ei ainoastaan tutkijoille.

 Idealized Deaths 11-12.2.2016 
Tämän Jyväskylässä järjestettävän symposiumin aiheena on tavalla tai toisella ihannoitu kuolema. Puheenvuoroissa käsitellään aihetta ei näkökulmista valtiomiesten sekä filmitähtien muistamisesta aina itsemurhaan ja eutanasiaan. Keynote-puhujina ovat tohtori Paul Middleton (Chesterin yliopisto) sekä professori Marja-Liisa Honkasalo (Turun yliopisto). Symposiumiin voi ilmoittautua viimeistään 15.1.2016. 

Kuolema – teologinen symposiumi 15.-16.2.2016 

Karjalan teologinen seura järjestää Joensuussa tämän kaksipäiväisen symposiumin, jossa kuolemasta keskustellaan hyvin monimuotoisesti. Teemoina ovat mm. kuolemattomuuden idea ja harha, ihmisen oikeus kuolla sekä kuoleminen meillä ja muualla. Puhujina ovat mm. emeritusarkkipiispa John Vikström, Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve, Terhokodin johtaja Juha Hänninen sekä kansanmuusikko Emilia Kallonen. Symposiumin ensimmäistä päivää voi seurata myös videoyhteyden välityksellä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella. Suosittelen lämpimästi, etenkin kun tämä symposium on sieltä edullisimmasta päästä.

Surukonferenssi 21.-22.4.2016
Tampereella järjestettävän surukonferenssin teema on tänä vuonna surun monenlaiset muodot. Sen tavoitteena on aiempien vuosien mukaisesti lisätä tietoutta surusta sekä surevien tukemisesta. Samalla tavoitteena on tuoda esiin suomalaista kuolemaan liittyvää tutkimustietoa. Tämän vuoden konferenssi on järjestyksessään jo kahdeksas, mikä mielestäni osoittaa sen, että aiheelle on tilaus yhteiskunnassamme. Osallistuin viime vuonna kuuntelijana ja täytyy sanoa, että itse pidin konferenssista, järjestelyt sujuivat ja ohjelma oli hyvin monipuolinen niin surevan kuin tutkijankin näkökulmasta. Tämän vuoden ohjelman perusteella tämä ei tule olemaan toisin tänäkään vuonna.

8th Nordic Health Promotion Research Conference (NHPRC) 20.-22.6.2016

Kahdeksas pohjoismainen terveyden edistämisen konferenssi järjestetään tänä kesänä Jyväskylässä. Tässä konferenssissa esitellään uusimpia projekteja sekä tutkimustietoa terveyden edistämisen alueelta. Järjestäjät haluavat korostaan tutkimustiedon jalkauttamista käytäntöön ja siihen liittyvän keskustelun syntymistä, mikä on hyvin keskeistä kaikessa tieteessä, ei ainoastaan terveyden edistämisessä. Tähän konferenssiin voi halutessaan jättää tiivistelmän viimeistään 15.2.2016.

6th World Nursing and Healthcare Conference 15.-.17.8.2016
Lontoossa järjestettävä hoitotieteen ja terveydenhuollon konferenssi esittelee kolmen päivän aikana tutkimusta ja kehitystä hoitotyön eri osa-alueilta. Teemana on paremman terveydenhuollon mahdollistajien tunnistaminen. Tänne voi myös halutessaan jättää vielä oman tiivistelmän, mikäli joku teistä haluaa esitellä omaa tutkimustaan tai sen tuloksia.

EACME Conference 2016 8.-10.9.2016 
European Association of Centres of Medical Ethics (EACME) viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaa ja  järjestää vuosittaisen konferenssin Leuvenissa, Belgiassa. Konferenssi keskittyy terveydenhuollon eettisiin kysymyksiin esimerkiksi vanhustenhoidossa, organisaatiotasolla tai tutkimuksen toteutuksessa.Täällä kohtaa etiikasta kiinnostuneita ihmisiä maailman joka puolelta, minkä johdosta tämä on itselleni erittäin mielenkiintoinen konferenssi. Halutessaan tänne voi jättää tiivistelmän viimeistään 29.2.2016, itse mietin kuumeisesti yksi vai kaksi tiivistelmää ja mitkä olisivat ne mielenkiintoisimmat/tärkeimmät näkökulmat tämän konferenssin osalta.

HTTS 2016: Hoitotiede – Vahva ja Vapaa 28.-29.9.2016
Hoitotieteiden tutkimusseura HTTS r.y. järjestää joka toinen vuosi kansallisen konferenssin, joka pidetään vuorotellen yliopistoissa, joissa hoitotiedettä voi opiskella. Tällä kertaa konferenssi järjestetään Turussa, jonne toivotetaan tervetulleeksi niin tutkijat, kliinisessä työssä toimivat kuin opiskelijatkin. Olen ollut esittämässä omia töitäni kahdessa viimeisimmässä konferenssissa, Oulussa 2012 ja Tampereella 2014. Näiden konferenssien perusteella voin todeta sisällön olevan hyvin monipuolinen sekä ajankohtainen hoitotyön näkökulmasta. Samoin tunnelma on ollut hyvin miellyttävä, joten ketä hoitotieteen sekä hoitotyön ajankohtaiset suuntaukset Suomessa kiinnostavat, tuntee varmasti olonsa kotoisaksi tässä konferenssissa. Tännekin voi jättää tiivistelmän 15.3.2016 mennessä, mikäli haluaa esitellä omaa työtään.

Kuten huomaatte, paljon tapahtuu tämänkin vuoden aikana
ja halutessaan ehtii vielä jättämään tiivistelmän useampaan tulevaan konferenssiin. Odottelen vielä tietoa muutamista konferensseista ja tapahtumista, joista toki kirjoitan enemmän heti kun tapahtumat vahvistuvat tai saan lisätietoa.

Anja

2 kommenttia: Leave Your Comments

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen poistanut yllä olevan kommentin, jonka sisältö oli hyvin kyseenlalainen lainatarjous. En hyväksy blogini käyttämistä kyseenalaiseen mainontaan.
   Terv.
   Anja

   Poista