Aina ei voi voittaa...

Tammikuun alussa lähetin käsikirjoituksen erääseen kansainväliseen tieteelliseen julkaisuun. Lähettäessäni sen olin luottavaisella mielellä ja huomatessani käsikirjoitukseni edenneen review-prosessiin optimismini sen kuin kasvoi.


Odottelin kärsimättömänä kustantajan ilmoittaman yleisen käsittelyajan päättymistä. Noh…
ilmoitettu käsittelyaika tuli ja meni, ilman mitään viestiä editorilta. Optimismini vaihtui terveeksi realismiksi ja viime viikolla aloin jo valmistautua murskaavaan palautteeseen, vaikka luonnollisesti toivoinkin olevani väärässä. Tänään sain viestin, jossa ilmoitettiin että käsikirjoitukseni ei ole tällaisenaan sopiva heidän julkaisuunsa. Vaikka olin jo varautunut tämän kaltaiseen lopputulokseen, myönnän olevani juuri nyt erittäin pettynyt, jos asian näin lievästi ilmaisee.

Sain tietenkin myös palautetta, joka kieltämättä auttaa minua käsikirjoituksen parantamisessa. En ole ihan samaa mieltä kaikista seikoista, joita palautteessa nostettiin esiin, mutta pääsääntöisesti se oli aiheellista ja jopa kannustavaa. Olen kuullut että aina näin ei suinkaan ole. Positiivista on myös se että kritiikki ei kohdistunut itse aiheeseen, jota pidettiin tärkeänä. Mutta silti… hylätty on hylätty vaikka sen voissa paistaisi.

Kokeneemmilta kirjoittajilta olen kuullut, että ei saa jäädä murehtimaan, vaikka mieli tekisi. Tämä ei ole maailmanloppu, eikä nähtävästi edes mikään harvinainen tapahtuma. Senpä johdosta muokkaan käsikirjoitusta ensi viikolla saamani palautteen mukaan ja pohdin uutta tieteellistä julkaisua, jonne sen lähetän arvioitavaksi. 

Hiljalleen alkaa kirkastua se, miksi aikataulua ei kannata suunnitella liian tiukaksi…
Anja

0 kommenttia:

Lähetä kommentti