KIITOS!

Viimeisin blogikirjoitukseni, jossa etsin kyselylomakkeelle esitestaajia on koko blogin luetuin teksti. Se on luettu tähän mennessä 693 kertaa ja 101 lukijaa on jakanut sen joko Facebookissa tai Twitterissä blogin kautta. Tähän aamun mennessä peräti 59 henkilöä on ilmoittautunut esitestaajiksi, heille lähetän linkin kyselyyn huomiseen aamupäivään mennessä.Suunnitellessani tätä väitöskirjatutkimusta mietin hyvin pitkään parasta mahdollista tapaa tiedottaa tutkimuksesta ja tavoittaa mahdolliset osallistujat. Päädyin sosiaaliseen mediaan koska näen sen modernina tiedotuskanavana, jonka avulla voin tavoittaa suuren määrän hyvin erilaisia ihmisiä. Samoin ajattelin että käyttämällä sosiaalista mediaa annan mahdollisimman monelle tutkimuksesta kiinnostuneelle mahdollisuuden osallistua. Tällä tavoin ajattelin korostavani tutkimusaiheeseeni kohdistuvaa yksilöllisyyttä sekä tuovani esiin jokaisen näkemyksen merkitystä. 

Päätös sosiaalisen median käytöstä tiedottamisessa sisältää kuitenkin monia avoimia kysymyksiä, varsinkin kun sitä ei ole oman tieteenalani tutkimuksessa juurikaan käytetty. Avoimet kysymykset herättävät luonnollisesti epävarmuuden tunteen. Omalla kohdallani mietin sitä, kiinnostaako aiheeni ylipäätään muita kuin itseäni tai ovatko ihmiset valmiita osallistumaan tutkimukseen joka käsittelee hyvin henkilökohtaisia ja arvolatautuneita aiheita.  Tästä syystä viimeisimmän blogikirjoituksen saama vastaanotto tuntui erittäin rohkaisevalta. Se osoitti minulle kaksi asiaa: tutkimus herättää mielenkiintoa ja ihmiset ovat valmiita jakamaan omat näkemyksensä osallistumalla. 

Kiitos tästä ilahduttavasta havainnosta kuuluu teille kaikille, jotka luitte kirjoituksen, jaoitte sitä sekä ilmoittauduitte esitestaajiksi. 

Nyt jään jännityksellä odottamaan esitestauksen tuloksia, joista kerron teille enemmän lomakkeen osalta sen päätyttyä. Mikäli lomakkeeseen ei tule suuria muutoksia, on aineiston keruu mahdollista toteuttaa jo huhtikuun aikana. Tästä kerron enemmän tulevissa blogikirjoituksissa.

Anja

0 kommenttia:

Lähetä kommentti