Ajatuksia auringonpaisteessa

Eilen kävin yliopistolla ohjauskeskustelussa. Keskustelu oli hyvä ja antoisa, vaikka sen seurauksena minulla onkin jälleen monta pientä tehtävää jatkoon liittyen. Tehtävät ovat pääsääntöisesti kyselylomakkeiden muuttamista, sana siellä ilmaisu täällä. Kokonaisuudessaan projekti etenee hyvää vauhtia ja ainakin tällä hetkellä tilanne on hyvä, viime viikon takaiskuista huolimatta. Tämän kuun alussa esitestatusta lomakkeesta poistan yhden kysymyksen ja siirrän kaksi kysymystä eri kohtiin. Lisäksi hion lomakkeen ohjeistusta esitestaajien antaman palautteen mukaan, jolloin sen pitäisi olla vielä selkeämpi. Nämä eivät vie juurikaan aikaa ja olenkin suunnitellut varsinaisen aineiston keruun tapahtuvan viikoilla 15 & 16.


Loppuviikko kuluu tiiviisti Sairaanhoitajapäivien tunnelmissa. Viime vuoden tapaan olen Itä-Suomen yliopiston Hoitotieteen laitoksen osastolla (3n12) vastaamassa mitä erilaisimpiin kysymyksiin opiskeluun, opintoihin sekä yliopistoon liittyen. Tänä vuonna osastolla esitellään myös jatkokoulutusta hoitotieteen tohtoriohjelmassa, johon itsekin kuulun. Viime vuoden kokemuksella voin sanoa odottavani mielenkiintoisia kysymyksiä ja keskusteluja. Mikäli olet paikalla ja kiinnostunut Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen laitoksen tarjonnasta niin tule ihmeessä käymään osastollamme! Näyttelyynhän voi tulla tutustumaan,vaikka ei osallistuisikaan Sairaanhoitajapäivien maksullisille luennoille.

Perhekeskeisen viikonlopun jälkeen onkin aika suunnata ajatukset jo tiistaina pidettävään
yleisötilaisuuteen, jonka järjestää Hoitotieteiden tutkimusseuran Kuopion aluetoimikunta. Tilaisuuden aiheena on koululaisten terveyden edistäminen kodin ja koulun yhteistyöllä. Olen lupautunut puhumaan tilaisuudessa siitä miltä ekaluokkalaisen elämä näyttää äidin näkökulmasta. Tulossa on siis omakohtaisia kokemuksia äitinä, ei tieteellistä esitelmää tutkijan roolissa. =) Tilaisuus järjestetään Kuopion kaupungintalon juhlasalissa klo 18–20. Tilaisuus on luonnollisesti maksuton, eikä sinne
tarvitse ilmoittautua. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Itse näen molemmat tilaisuudet mahdollisuutena verkostoitumiseen sekä tuttujen ja tuntemattomien ihmisten tapaamiseen. Tällä hetkellä ajatus pienestä tauosta artikkeleiden ja kirjojen lukemisesta on erittäin tervetullut. Kun on hetken hengähtänyt ja ajatellut erilaisia asioita lukeminenkin on taas tehokkaampaa ja motivaatio kohdallaan ulkoilemaan houkuttelevasta kevätauringosta huolimatta. 

Anja

0 kommenttia:

Lähetä kommentti