Blogin uusi ulkoasu

Tänään tarkoitukseni oli itseasiassa kääntää tutkimussuunnitelmaa englanniksi, mutta aamulla herätessäni pohdin jälleen blogin ulkoasua luettavuuden kannalta. Olin tullut siihen tulokseen että vaikka edellinen ulkoasu miellytti omaa silmää, ei luettavuus ollut paras mahdollinen. Vaikka sisältö olisi kuinka hyvä, en seuraa ainakaan itse blogeja, joita on vaikea lukea taustakuvien tai värien tms. johdosta. Sitä paitsi... eihän se ulkoasun muuttaminen nyt koko päivää vie, ajattelin aamulla kello 7:30.


Ensin tutustuin erilaisiin valmiisiin pohjiin, joita internetin maailmassa on hyvin runsaasti tarjolla. On hyvin värikästä ja hillittyä, pienellä tekstillä ja suurilla kuvilla. Jossain vaiheessa iski lievä epätoivo kun monet olivat hyviä, mutta kaikista puuttui se "jokin". Omien värimieltymysteni perusteella huomasin tarkastelevani malleja, joissa mustalla pohjalla käytettiin kirkkaita tehostevärejä. Mielestäni kuoleman ja eutanasian liittäminen synkkiin väreihin antaa aiheille negatiivisen sävytyksen, minkä johdosta päätin jättää nämä mallit valinnan ulkopuolelle. Vastaavasti harmaan eri sävyt ja niin sanotut elegantit mallit koin liian vaisuina blogini aiheeseen. Ajaton se saisi olla, koska ihan heti en suunnittele tekeväni uusia suuria muutoksia. Kello 11:30 söin lounasta, enkä ollut edelleenkään valinnut uutta mallia blogille. Syödessäni kirjoittelin ajatuksiani tutkimuspäiväkirjaani ja sain idean käyttää muistikirjaa taustana myös blogissa. Tyytyväisenä siihen, että olin saanut edes jonkinlaisen päätöksen tehtyä, selasin uudelleen muistikirjapohjia ja valitsin tämänhetkisen taustan.

Mielestäni tämä on huomattavasti luettavampi ja selkeämpi kuin aiempi pohja, joskin tunnelma on kieltämättä myös toisenlainen. Oikeassa yläkulmassa oleva haku-toiminto toimii, sen alta löydätte kuvakkeet, joilla voitte tarkastella profiiliani Twitterissä ja Facebookissa, tilata RSS-syötteet tai lähettää minulle sähköpostia. Blogikirjoitusten alla olevien kuvakkeiden avulla tekstien jakaminen on yksinkertaista. Itse pidän suosituimpien kirjoitusten listauksesta, sitä kautta voi katsoa nopeasti viiden suosituimman kirjoituksen otsikot ilman että käy koko arkiston läpi. Tällä hetkellä kirjoitusten määrä on luonnollisesti vielä vähäinen, mutta prosessin aikana ne lisääntyvät ja suosituimpien lista pääsee vielä paremmin oikeuksiinsa.

Seuraavien päivien aikana katson mitä saan koodin kautta tehtyä kirjainten värin ja tyylin suhteen, samoin pyrin lisäämään viimeisimmät twiitit suoraan blogiin. Mutta koska vietin tänään useamman tunnin blogini koodin parissa muokaten ja testaten, on minun keskityttävä seuraavaksi siihen tutkimussuunnitelmaan ja sen käännökseen, palautuspäivä kun on vasta... huomenna!!!

Palautetta saa luonnollisesti antaa, mielipiteitä ilmaista ja parannuksia ehdottaa =)
Anja

0 kommenttia:

Lähetä kommentti