Vaikutelmia SH-päiviltä

Sairaanhoitajaliitto täytti 90 vuotta, mikä antoi oman lisänsä tämän vuoden Sairaanhoitajapäiville. Esillä oli entisaikojen välineistön lisäksi myös työpukuja menneiltä vuosilta ja vuosikymmeniltä. Oma aikani kului Itä-Suomen yliopiston hoitotieteen laitoksen messualueella, jossa esittelin opintotarjontaamme ja pyrin tuomaan esiin seikkoja miksi juuri meidän laitoksella kannattaa opintonsa suorittaa.

Useat ihmiset kertoivat että ovat ajatelleen hoitotieteen opintoja, mutta eivät ole vakuuttuneet siitä ovatko he opettajia tai johtajia. Oli ilo esitellä myös preventiivisen hoitotieteen opintoja, jotka tarjoavat vaihtoehdon yllämainitussa tilanteessa. Kirjoitin preventiivisestä hoitotieteestä ja sen sisällöstä myös aiemmin täällä blogissa, vinkkinä kaikille niille, jotka edelleen pohtivat mahdollisia opintoja.

Kahden päivän aikana tapasin paljon tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä. Tämä oli itselleni kolmas vuosi jolloin messuilla työskentelen ja oli mukava huomata että kävijöitä oli jälleen enemmän kuin viime vuonna, ainakin oman tuntuman mukaan. Samoin oli ilo käydä erinäisiä keskusteluja kuoleman tutkimisesta ja huomata että aihetta uskalletaan jälleen lähestyä monista näkökulmista. Muutamien käymieni keskustelujen perusteella odotan entistä enemmän tulevaa surukonferenssia ja sen antia. Vähemmän on joskus enemmän, siksi lopetan kirjoittamisen ja annan kuvien puhua puolestaan.

Tunnustan: oikean puoleisen asun ottaisin mielelläni, mutta ei siinä kyllä työskennellä voisi.

Tämä puku on ollut rintaneulasta päätellen käytössä sotien jälkeen


Ihastuttava myssy, käytössä 1910-1932

 Työvälineitä...Nukke, joka todisti minulle "kehon muistin" olemassaolon, jos sen aiemmin olinkin kyseenalaistanut.


Luustoliiton Liisa ja Viljami, jotka ovat löytäneet toisensa. Kevättä rinnassa kummallakin =)

Tässä ollaan Tarjan kanssa asian ytimessä:
"Sairaanhoitaja ei jätä pulaan"

Kiitos kaikille mukavista hetkistä, ensi vuonna uudelleen tavalla tai toisella!
AnjaP.s.
PRKL-Club vastasi odotuksiani, miellyttävää musiikkia miellyttävässä  ilmapiirissä. Olisin varmasti viihtynyt pidempäänkin, ellei edessä olisi ollut työpäivä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti