Muutos – ainoa pysyvä asia, myös blogissa

Maanantaina se tapahtui, myöhään illalla, melkeinpä huomaamattani. Tosin, olin tätä ounastellut jo viime viikolla, mutta silti se sykähdytti. Blogin kävijämäärä saavutti 10.000 kävijän merkkipaalun! Sisäinen insinöörini on haltioissaan ja kiitos siitä kuuluu teille kaikille, jotka täällä piipahdatte enemmän tai vähemmän säännöllisesti.Tiedän että toisenlaisille blogeille tuo kävijämäärä ei olisi aihe juhlaan, päinvastoin. Mutta kun kirjoittaa blogia jossa kuolema, eutanasia ja tieteellinen tutkimusprosessi näyttelevät päärooleissa, ei kannata olla ihan hirveän pettynyt, jos viikoittainen kävijämäärä on lähempänä sitä sataa kuin tuhatta. Varsinkin kun pyrin käsittelemään aiheitani neutraalin objektiivisesti, vaikka ne tarjoaisivatkin mehevää materiaalia siihen… no mikä se nyt oli? Niin… POPULARISMIIN! Edelleenkään en aio kirjoittaa provosoivia, skandaalinkäryisiä vuodatuksia, vaikka sillä näkyvyyttä saisikin.


Merkkipaalua juhlistaakseni päivitin blogin ulkoasun. Muistikirja sai jonkin verran negatiivista palautetta siitä, ettei sitä ollut helppo lukea, koska teksti oli liian pientä. Samoin kommentointimahdollisuus oli hankala löytää saamieni viestien perusteella. Molemmat seikat pitäisi olla korjaantuneet tämän uuden ulkoasun myötä. Kieltäydyn edelleen asettamasta kuolemaa, eutanasiaa ja akateemista tutkimusta tasaisen harmaisiin raameihin, minkä johdosta halusin blogiin mallin, joka sisältää iloisia värejä. Niin ja moderni se saisi myös olla, ajattelin. Tässä lopputulos, toivottavasti se miellyttää teitä.

Tässä versiossa olen pyrkinyt myös korostamaan vuorovaikutusta ja sitä verkostoitumista, minkä
merkityksen alan hiljalleen ymmärtää itsekin. Tästä johtuen olen listannut seuraamiani blogeja ja sivustoja, jotta voitte myös tutustua niihin halutessanne. Listan pitäisi päivittyä automaattisesti ja järjestäytyä niin, että ylimpänä olevassa blogissa / sivussa on aina se tuorein päivitys.

Blogilistan lisäksi liitin oma Twitter-tilini tähän blogiin. Olen toki päivittänyt blogia säännöllisesti, ja tulen näin tekemään vastaisuudessakin, mutta silti lähes päivittäin eteen tulee mielenkiintoisia juttuja, artikkeleita ja keskusteluja niin tutkimusaiheesta, kuin sen vierestäkin. Nämä ”nopeat” keskustelut käyn pääsääntöisesti Twitterissä, ja siksi haluan jakaa ne myös täällä.

Ulkoasu tulee varmasti vielä elämään seuraavien päivien aikana, koska aion muokata edellisessä versiossa olleita sivuja (kuten kirjallisuus sekä perustiedot) sekä luon uutta sisältöä blogiin. Mikäli teille tulee mieleen ajatuksia tai ideoita blogin mahdolliseen sisältöön liittyen, laittakaa viestiä.

Tästä on hyvä jatkaa,

Anja

2 kommenttia: Leave Your Comments

 1. Tykkään! On selkeämpi ja raikas. Kommentointimahdollisuus helposti löydettävissä :) Muutkin uudistukset hyviä, twiittien upotus ja linkit.

  Ja siis onnittelut, 10 000 käyntiä on todella paljon näin lyhyessä ajassa tämäntyyppiselle blogille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Johanna,
   kiitos, raikas on juuri se sana mitä hain tämän mallin yhteydessä, mutta se ei vain tullut mieleeni.

   Joo, 11 kuukautta ja 10.000 käyntiä. Ei voi valittaa, ei yhtään :D
   Anja

   Poista