SoMe:n ihmeellinen maailma…



Tämän viikon teemani on ollut näkyvyys sosiaalisessa mediassa, eli SoMe:ssa. Koska en ole sosiaalisen median asiantuntija, yritin lukemalla ja kysymällä selvittää sivustoja ja palveluita, joiden avulla tavoittaisin monipuolisen ja laajan lukijakunnan. Ja saamieni tietojen seurauksena joko minä tai tutkimusprojektini on esillä seuraavilla sivuilla ja palveluissa:

Twitter              
Facebook        
LinkedIn            
ResearchGate                             
Google +           

Etenkin Twitterin maailma on minulle uusi kokemus... Pari päivää seurasin etusivuani ja totesin että ilman ohjeita twiittailen prosessin loppuun asti ihan itsekseni, mikä ei ole tarkoituksenmukaista. Ohjeita ”googlatessani” silmiini osui Twitter ohje vuodelta 2009.  Ei ehkä ihan tuorein ohje, mutta se sisältää kuuden kohdan ehdotuksen, jolla pääsee alkuun ja se on juuri se mitä tällä hetkellä kaipaan. Testaan ohjetta seuraavat pari viikkoa, jonka jälkeen arvioin onko tulos toivotun mukainen.

Blogia on katsottu 945 kertaa sen julkaisun jälkeen. Olen erittäin positiivisesti yllättynyt, se on enemmän kuin osasin odottaa. Kiitos tästä! Olen lisännyt blogiin kaksi uutta sivua: ”Perustiedot” sekä ”Julkaisuja”. Perustiedoissa on olennainen blogin sisällöstä sekä näkyvyydestä, julkaisuihin kerään ajan kanssa omia julkaisujani aiheeseen liittyen. Linkitin sinne toukokuussa 2013 julkaistun pro gradu –tutkielmani sairaanhoitajien näkemyksistä eutanasiasta. Sitä kannattaa katsoa, koska tulokset olivat mielestäni erittäin mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä.

Anja

2 kommenttia: Leave Your Comments

  1. SoMen ihmeellinen maailma tosiaankin:) Olen itse mieltynyt Twitteriin monestakin syystä. Ennen kaikkea siksi, että siellä on niin helppo jakaa ja saada linkkejä ja vinkkejä. Mutta sitä kautta myös tutustuu samoista aihepiireistä kiinnostuneisiin ihmisiin - mutta huomattavasti laajemmalla skaalalla kuin normiympyröissä, siis eri alojen ihmisiin, nuoriin ja vanhoihin, ammattilaisiin, kansalaisiin, päättäjiin ja vaikka kehen. Siis verkostoituu, toisin sanoen.

    Löytämässäsi kuuden kohdan ohjeessa oli ne tärkeimmät sanottu, mutta lisäisin vielä tämän: laita vaan reippaasti muille ihmisille viestejä. Kommentoi heidän viestejään tai aloita keskustelu muuten vaan (niin kuin olet jo tehnytkin, mutta tämä vinkiksi myös muille blogisi lukijoille ja tuleville twiittaajille;). Julkisia viestejähän voi laittaa kenelle vaan (mutta ne myös näkyvät sitten kaikille), yksityisviestejä vain omille seuraajilleen.

    Mutta ennen kaikkea seuraajia saa sillä, että alkaa seurata muita. Siis jos on sitä ennen kirjoittanut itsestään kuvauksen + lisännyt kuvan ja muutaman twiitin, kuten sinä olet tehnytkin.

    VastaaPoista
  2. Ihmeellinen maailma tosiaankin. Nykyään kaikki on niin erilaista, kun käytössä on internet ja sosiaaliset mediat. Meidän yritys on harkinnut mediaseurannan työkalua, että voisi olla myös paremmin perillä näkyvyydestä. https://meedius.com/fi/mediaseuranta/

    VastaaPoista