Ja taas viikko vierähti

Viime kirjoituksessa jo ounastelin, ettei tämä viikko tule sujumaan käsikirjoituksen mukaan, enkä ollut lainkaan niin väärässä. Kukaan ei onneksi sairastunut mutta jäätyneet putket ja puoli päivää kestänyt sähköasentajien vierailu viivästyttivät omia aikatauluja niin että kiirehän siinä loppujen lopuksi tuli. Loppu hyvin kaikki hyvin, apurahahakemukset ovat postissa (luonnollisesti pikana) ja ehtivät ajoissa perille. Tänään sain tutkimuseettisen toimikunnan lausuntopyynnön ohjaajille kommentoitavaksi. Eli periaatteessa kaikki viikon tehtävät suoritettu, vaikkakin viime tingassa. Itseltä on tässä kohdin puhti poissa ja ajatus illasta sohvalla tv:n parissa tuntuu erittäin mieluisalta.



Eilen sain sähköpostia HTTS:ltä, jossa minulle kerrottiin että lähettämäni tiivistelmä on hyväksytty suullisena esityksenä Tampereella kesäkuussa järjestettävään kansalliseen konferenssiin. Eli tänä vuonna pidän kaksi suullista esitystä sairaanhoitajien eutanasiaan liittyvien näkemysten teemoilta. Tampereella puhun aiheesta ”Omaiset ja eutanasia – Sairaanhoitajien näkemyksiä” ja elokuussa Helsingissä pidettävässä kansainvälisessä konferenssissa esitykseni teema on ” How do nurses view their role in a fictitious euthanasia process?” Konferenssien aikana on hyvä mahdollisuus tavata tuttuja sekä tutustua uusiin ihmisiin. Samalla saa kuvan siitä missä hoitotieteessä mennään tällä hetkellä, kansallisesti ja kansainvälisesti. 

Toinen uutinen, jonka eilen sain, on oman tutkimuksen kannalta erittäin merkittävä. Itseasiassa en tiedä kummasta iloitisin enemmän, hyväksytystä tiivistelmästä vai siitä että erään yksikön henkilöstö on lupautunut esitestaamaan määrällisen lomakkeeni luotettavuutta. Lomakkeita testataan tietenkin monin eri tavoin, mutta tässä testissä minun pitää pystyä yhdistämään tietty vastaaja annettuihin vastauksiin. Olin itse ajatellut että aiheesta johtuen testaajien rekrytointi olisi haasteellisin osa. Siksi olo tämän suhteen on helpottuneen iloinen.

Näissä tunnelmissa toivotan hyvää viikonloppua!
Anja

0 kommenttia:

Lähetä kommentti